onsdag 19 januari 2011

Livet - det kärleksfulla livet...levs precis NU

I livet och i kärleken finns det bara ett ögonblick, nuet. Den enda verklighet vi känner är det vi upplever just nu. Verkligheten är inte det som varit eller det som ska ske. Bara att ta till sig denna enkla idè gör livet magiskt eftersom den gör kärleken levande. (Leo Buscaglia)

2 kommentarer:

  1. Ja vi kan bli lite "hemmablinda".. Menar att just nu är bara just nu, det är det magiska.. Just nu finns här och nu men hela tiden en ny Just Nu!
    Om jag försöker tänka på kärlek på samma sätt så ser jag de "gamla" kärlekar som små olika bollar, som potatis i olika storlekar, men min stora kärlek är en pyramid som växer för varje stund!
    Sen finns det ett kärleksnät med alla människor och varelser och saker, vissa trådar är starkare och vissa hänger lite.. hihi. Förstår du vad jag menar?
    Kramizar/Raya

    SvaraRadera
  2. Klok som en uggla....Jaaa, hela tiden nya NU...håller helt med...däri ligger magiken
    Jo, nog förstår jag jag vad du menar...potatisar var en härlig symbolisk beskrivning.
    "Kärleksnät med alla människor...." Vet du, då kom jag att tänka svampmycel ....det täcker hela jordklotet... men svampar ploppar inte upp var som helst för det,nä endast där det är gynnsamma växtförhållanden. Så tänker jag lite på kärleken ....den finns överallt....men behöver också den gynnsamma växtförhållande för att växa och utvecklas
    Det töar idag, nästan alla träd står nu helt nakna, fick en snöklump i huvudet, tur att den inte var särskilt stor..
    Vårkänslokramar humlina

    SvaraRadera